• Contactgegevens: e-mail: info@taiowa.nl | telefoon: 06-23612291 | Online afspraak

 • Polariteitsmassage

  De polariteitsmassage staat bekend om het stimuleren en balanceren van lichamelijke energie. Het is aan het begin van de vorige eeuw ontwikkeld door doctor Randolph Stone, een natuurgeneeskundige uit Oostenrijk. Hij ontdekte dat ons lichaam, net zoals de aarde, over polen beschikt die geladen zijn. De bovenkant van ons lichaam is positief geladen en onze voeten hebben een negatieve lading. Hij ontwikkelde het idee dat ziekten ontstaan wanneer levensenergie chronisch geblokkeerd raakt.

  Polariteitsmassage is een energetische massage tussen de verschillende polen van het lichaam, wat ervoor zorgt dat de relatie tussen geest, emotie en lichaam wordt hersteld. Wanneer één van deze drie uit balans is, geeft dat een energie ophoping, die ergens anders in het lichaam weer een tekort creëert. Door de polariteitsmassage wordt de energiestroom tussen de polen weer op gang gebracht wat de weg vrij maakt om via emoties bewust te worden van de achterliggende gedachten. Blokkades kunnen hierdoor worden opgeheven.


  Hoe gaat een polariteitsmassage in zijn werk?

  De polariteitsmassage bestaat uit 3 fases:

  1. In de eerste fase wordt de voet ontspannen en voorbereid op de energetisch gerichte tweede fase.
  2. In de tweede fase worden de constructieve energieën versterkt en de gestagneerde energieblokkeringen in de voet en daarmee in de mens als zodanig weer tot stromen gebracht.
  3. In de derde fase en laatste fase wordt de duur van de massage gebruikt en bepaald om een sterker bewustzijn, meer levenskracht en eventwicht door bepaalde impulsen tot stand te brengen.

  Tussen de fases wordt een pauze ingelast van minstens 5 minuten.

  Wanneer een polariteitsmassage?

  • Bij disbalans door psychische, emotionele of geestelijke spanningen. 
  • Verzachting van pijn en klachten zoals hoofdpijn, rugpijn, nek- en schouderpijn en maagklachten.
  • Bij extreme vermoeidheid. 
  • Bij astma of bronchitis.