• Contactgegevens: e-mail: info@taiowa.nl | telefoon: 06-23612291 | Online afspraak

 • * Photograph 'Navajo girl' by Wolfgang Staudt
  De naam Taiowa is een combinatie van 'Ta' en 'Iowa' en betekent letterlijk 'Zon'. Het is het verhaal van Father Sun, Father Spirit en Creator dat zijn oorsprong vindt in de mythologie van de Hopi Indianen in noord Arizona in de Verenigde Staten en dateert van ongeveer 1150 A.D.
   
  De profetieën in de Hopi mythologie zijn nauw verbonden met de schepping van negen werelden waarin de Hopi Indianen geloven. De drie vorige werelden waarin we geleefd hebben en de huidige 4e wereld; Tuwaqachi ('Complete World').
   
  Nadat de 4e wereld werd gemaakt, werd de mensheid geïnstrueerd zich in de vier windrichtingen te verspreiden (noord - zuid - oost - west). Deze vier richtingen vertegenwoordigen ook de vier elementen in de natuur: vuur, water, lucht en aarde en de vier kleuren van het menselijk ras. Deze symbolen zijn vaak terug te vinden in het medicijnwiel.
 •  
  Humankind has not woven the web of life.
  We are but one thread within it.
  Whatever we do to the web, we do to ourselves.
  All things are bound together.
  All things connect.
   
                                          Chief Si’ahl (Seattle) 
 • Het logo van Taiowa Reflexzonetherapie is afgeleid van een muurschildering gemaakt door de schilder Fred Kabotie, een Hopi afstammeling. De muurschildering bevindt zich in het Petrified Forest National Park - Painted Desert Inn in het noordoosten van de staat Arizona in de Verenigde Staten.